top of page

Coronamaatregelen van de Leuvense Strijk- en Poetsdienst

Belangrijke info in tijden van corona

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen, gelden er op dit moment een aantal nationale preventiemaatregelen. Voor een actueel overzicht van alle regels kun je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs. De inhoud op deze website wordt zo snel mogelijk aangepast wanneer de Nationale Veiligheidsraad nieuwe besluiten neemt.


Ben je van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland? Volg dan de richtlijnen van de overheid strikt op met betrekking tot vertrek of terugkeer uit het buitenland (https://diplomatie.belgium.be/nl). Neem meteen contact op als je verplicht of preventief in quarantaine moet.

coronamaatregelen Leuvense Strijk- en Poetsdienst

Richtlijnen voor de klant

Voordat een van onze werknemers bij jou thuis aankomt, onderneem je de volgende stappen:

Is er iemand ziek thuis? Dan bel je de huisarts en contacteer je ons meteen.

Verlucht de ruimtes in je huis door je ramen open te zetten.

Voorzie vloeibare zeep en keukenrol of een apart handdoekje voor de huishoudhulp.

Wij vragen de huishoudhulp om eerst alle contactoppervlakken zoals deurklinken, lichtknoppen, kranen, spoelknoppen op de wc, leuningen, et cetera te poetsen en deze doekjes liefst niet voor andere taken te gebruiken. Voorzie eventueel extra poetsdoekjes en een antibacteriële spray voor oppervlakken, bij voorkeur met minimaal 70% alcohol (verkrijgbaar online).

Indien de poetsbeurt binnen 24 uur vóór de geplande dienstencheque-activiteit wordt geannuleerd, gelden de contractuele afspraken tussen de dienstencheque-onderneming en de gebruiker.

Gebruik het liefst elektronische dienstencheques. Mocht je nog papieren cheques gebruiken, leg je deze al ingevuld klaar.

Wanneer een van onze werknemers zich in je huis bevindt, gelden de volgende regels:

Alle huisbewoners bevinden zich bij voorkeur in een andere ruimte dan de ruimte waar de werknemer op dat moment zijn of haar bezigheden uitvoert.

Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Richtlijnen voor de werknemer

Voordat je als werknemer naar de klant gaat, doorloop je onderstaande stappen:

Voel je je ziek? Blijf dan thuis, bel je huisarts en contacteer ons meteen. Werknemers die zich plots of kort voor de uitvoering van hun taak ziek voelen, melden dit aan de dienstencheque-onderneming en de gebruiker volgens de interne procedures.

Neem je mondmasker en handgel mee.

Als je de bus of trein neemt, draag dan je mondmasker.

Wij vragen de huishoudhulp om eerst alle contactoppervlakken zoals deurklinken, lichtknoppen, kranen, spoelknoppen op de wc, leuningen, et cetera te poetsen en deze doekjes liefst niet voor andere taken te gebruiken. Voorzie eventueel extra poetsdoekjes en een antibacteriële spray voor oppervlakken, bij voorkeur met minimaal 70% alcohol (verkrijgbaar online).

In de woning van de klant houd je je aan de volgende regels:

Is er iemand in de woning ziek? Start niet met werken, maar contacteer ons meteen. Als iedereen gezond is, kan je aan de slag.

Werknemers die zich plots of kort voor de uitvoering van hun taak ziek voelen, melden dit aan de dienstencheque-onderneming en de gebruiker volgens de interne procedures.

Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met handschoenen.

Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

Poets eerst alles wat vaak wordt aangeraakt, zoals deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, oppervlakken zoals een tafel, het aanrecht, de afstandsbediening, en het sanitair (zeker spoelknop, handsteun, kraan, et cetera).

Vergeet niet om ook na het schoonmaken je handen goed te wassen.

Als je liever een mondmasker opzet, draag dit dan op een correcte manier.

Richtlijnen voor op kantoor

Op ons kantoor gelden de volgende regels:

Kom enkel naar het kantoor als je gezond bent.

Vergeet dan zeker je mondmasker niet.

Er wordt slechts één klant per keer bediend. Indien er een klant binnen is, vragen we je om binnen te wachten achter de streep op de grond.

coronamaatregelen Leuvense Strijk- en Poetsdienst

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar op nummer 016 84 42 41 of stuur een e-mail naar leuvense.strijk.en.poetsdienst@gmail.com.

bottom of page